Bitcoin begint in augustus met een test van $12.000 Niveau, AVA, LTC, 3 aug.

BTC sluit een sterke juli af in de buurt van $12.000. De Muntenbasis overweegt 19 nieuwe munten voor lijst en de AVA van Travala blijft blokketenreizen vooruitgaan.

BTC

Bitcoin eindigde Juli met een sterke maandelijkse sluiting boven het $11.500 niveau en dit stond de nummer één cryptocurrency toe om een test van het $12.000 weerstandsniveau te maken. De prijs heeft zich teruggetrokken, maar het kan slechts een tijdelijke pauze zijn. Ik merkte vorige week op dat 14.000 dollar een belangrijk hoogtepunt is van de rally van vorige zomer en het echte obstakel is voor een hertest van de all-time highs in de buurt van 20.000 dollar.

De recentste BTC-rally voedt ook aanwinsten in altcoins met het marktplafond van muntstukken exclusief BTC dat sterke aanwinsten toont sinds de dieptepunten van maart. Dit leidt ook tot een misstap in de dominantie van Bitcoin, die nu onder de 60% dreigt te vallen. Ik zei dat deze trend zich vorig jaar zou voordoen toen enkele bekende analisten vroegen om de BTC-dominantie op te trekken tot 80%. Ondanks het wegglijden van de marktdrempel ten opzichte van altcoins, wordt Bitcoin Loophole nu voor het eerst in een jaar gewaardeerd op meer dan 200 miljard dollar.

In ander marktnieuws heeft Cryptocurrency Coinbase verklaard dat ze een groot aantal nieuwe munten evalueren voor een potentiële notering op de beurs.

De bedrijfsblog gaf een overzicht van de activa die werden beoordeeld:

„Ampleforth, Band Protocol, Balancer, Blockstack, Curve, Fetch.ai, Flexacoin, Helium, Hedera Hashgraph, Kava, Meloen, Ocean Protocol, Paxos Gold, Reserve Rights, tBTC, The Graph, THETA, UMA en WBTC.“

Het bedrijf zal de verdiensten van elk project bestuderen tegen de achtergrond van het „Digital Asset Framework“, waarin wordt gekeken naar factoren als veiligheid, naleving en projectdoelen. Het bedrijf heeft niet vermeld wanneer een notering kan gebeuren, maar een rally kan worden verwacht zodra de nieuwe noteringen worden aangekondigd.

De hoogst gerangschikte munt op de lijst is momenteel ruimschoots aanwezig op nummer 39 in de lijst van munten per marktkapitalisatie. AMPL is een digitale munt die het aanbod dagelijks aanpast op basis van de marktomstandigheden. Wanneer de prijs hoog is, nemen de portefeuilles toe. Wanneer de prijs laag is, dalen de portemonneebalansen, maar aanpassingen zijn universeel, wat betekent dat uw aandeel in het netwerk nooit verwaterd wordt.

AVA

Travala’s AVA-munt was 37% hoger op de week, maar het muntstuk is sinds maart in opmars, waar het bij $0,10 werd verhandeld. De munt is nu $1,74 waard en het project heeft een marktkapitalisatie van $67,5 miljoen, wat de munt net buiten de top 100 munten op 105 zet.

Travala.com werd opgericht in 2017 en is uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende reisbureau met duizenden klanten wereldwijd. Het bedrijf kondigde in mei een strategisch partnerschap aan met de Litecoin Foundation. Travala’s oprichter en CEO zei over de koppeling:

De consument zit in de bestuurdersstoel als het gaat om het bereiken van massamarktcryptocurrency adoptie, en we zijn verheugd om deze reis te beginnen met de Litecoin Foundation met een verenigd doel: het mainstream gebruik van cryptocurrencies in het dagelijks leven te brengen.

Litecoin’s eigen oprichter Charlie Lee sprak ook over het potentieel voor massale adoptie,

Niets helpt bij massale adoptie meer dan echte use cases, en de mogelijkheid om een wereldwijde munt als Litecoin te gebruiken om de wereld rond te reizen is een krachtige.

Naarmate de Amerikaanse dollar daalt en de cryptocijfers stijgen, wordt de mogelijkheid om te profiteren van wisselkoersschommelingen levensvatbaarder en kunnen houders van crypto’s uiteindelijk een deel van hun winst willen verzilveren door sites zoals Travala te gebruiken voor fysieke goederen of real-world-ervaringen.

Het AVA-muntstuk wordt ook toegevoegd aan de Swipe-portefeuille en het Visa-kaartplatform. Het nieuws kwam kort na de overname van Swipe door Binance en de uitgifte door het handelsplatform van een Swipe-aangedreven crypto-betaalpas, Binance Card. Betalen voor reizen met cryptocurrencies kan binnenkort een veelvoorkomend verschijnsel zijn.

AVA kan worden gebruikt voor betalingen, het ontvangen en inwisselen van loyaliteitsbeloningen, terugbetalingen, en als waardeopslag, naast verschillende andere use cases.

LTC

De prijs van Litecoin is ook opgevoerd door de recente marktsterkte en heeft zich door het $50,00 niveau heen gewerkt om de week te sluiten in de buurt van $60,00. De $30,00 mark heeft de munt sinds 2019 sterk ondersteund en zou op langere termijn een bodem kunnen blijken te zijn. Het volgende doelwit voor LTC zal dicht bij het $80.00 niveau liggen.

ltc-munt
LTC-prijsindex
Het ontwikkelingswerk wordt voortgezet met de lancering van MimbleWimble op het Litecoin netwerk – een stap die de schaalbaarheid en de privacy in LTC zal verbeteren. Het team hoopt eind september een testnet te kunnen lanceren.

Het pad van de crypto-markt zal deze week worden gedomineerd door de kracht van BTC bij de $14k weerstand. De maandelijkse sluiting voor juli zou moeten leiden tot verdere aanwinsten in de komende weken.